Автор: Peter Berry
Дата Створення: 16 Липня 2021
Дата Оновлення: 9 Лютий 2025
Anonim
Каша без глютена или с глютеном?
Відеоролик: Каша без глютена или с глютеном?

Зміст

Старовинні зерна, як фаро, стають все більш популярними завдяки своїй щільності живильних речовин та кулінарній універсальності (1).

Сама Фарро - одна з найдавніших культурних зерен у світі. Він має горіхову, рисоподібну текстуру і завантажений клітковиною та різноманітними необхідними поживними речовинами (2).

Цікаво, що термін «фарро» охоплює декілька старовинних видів пшениці, включаючи емер та шипшину (3).

Більшість людей, які дотримуються безглютенової дієти, знають уникати продуктів, виготовлених із основних глютенових зерен - пшениці, ячменю та жита. Однак, оскільки фарро рідко називають пшеничним продуктом, ви можете задатися питанням, чи не є глютен.

Ця стаття пояснює, чи містить фарро глютен і чи безпечно їсти, якщо у вас алергія на глютен або непереносимість.


Фарро містить глютен

Оскільки фарро - це тип пшениці, він містить глютен, як і будь-який пшеничний продукт.

Таким чином, якщо у вас є захворювання, які вимагають суворої безглютенової дієти, наприклад, целіакії, ви не повинні їсти фаро.

Майте на увазі, що фарро охоплює три окремі види обвалених пшениць, що називаються екінгоном, шпилькою та вугіллям. Якщо ви бачите ці продукти в продуктових магазинах або вказані в меню ресторанів, пам’ятайте, що вони не містять глютену (3).

Інші зерна, що містять глютен, на основі пшениці, включають тверду речовину, тритикале, булгур, фріке і камбут. Якщо ви дотримуєтесь суворої безглютенової дієти, вам слід уникати всього цього.

резюме

Фарро - це тип пшениці і, таким чином, містить глютен. Якщо ви дотримуєтесь суворої безглютенової дієти, вам слід уникати цього.

Фарро має іншу структуру клейковини, ніж звичайна пшениця

Хоча це споріднений вид, фарро має іншу структуру клейковини, ніж звичайна пшениця, що може зробити його більш сприйнятливим для тих, хто має непереносимість глютену (3).


Таким чином, деякі люди з непереносимістю глютену можуть їсти невеликі кількості фарро, не відчуваючи негативних симптомів, які вони зазвичай мають у інших видів пшениці. Тим не менш, індивідуальна толерантність серед хворих на непереносимість глютену сильно відрізняється.

Якщо у вас є целіакія, вам слід уникати всіх джерел глютену, включаючи фалро, але більш м'які умови, такі як чутливість до целіакії до глютену, не завжди потребують повного уникання глютену. Швидше, з ними можна ефективно керувати дієтою з низьким або зниженим вмістом глютену.

Однак, точна кількість глютену, яку ви можете переносити, багато в чому залежить від ступеня вираженості вашої чутливості (4).

Якщо у вас є форма непереносимості глютену і ви не впевнені, чи є фарро безпечним вибором, проконсультуйтеся зі своїм лікарем, перш ніж додавати його у свій раціон.

Підсумок

Фарро має іншу структуру глютену, ніж звичайна пшениця, тому деякі люди з чутливістю до глютену можуть переносити її, не відчуваючи негативних симптомів.


Суть

Фарро - поживне, популярне древнє зерно. Тим не менше, оскільки це форма пшениці, вона містить глютен, і її слід уникати будь-кому, дотримуючись суворої безглютенової дієти.

Тим не менш, вона містить іншу структуру глютену, ніж сучасна пшениця, це означає, що деякі люди з більш м'якими формами непереносимості клейковини можуть переносити її в невеликій кількості.

Якщо ви дотримуєтесь дієти з низьким вмістом глютену з медичних причин, проконсультуйтеся зі своїм лікарем, перш ніж додавати фаро в свій розпорядок дня.

Популярний На Порталі

Овес

Овес

Овес - це вид зернових культур. Люди часто їдять насіння рослини (овес), листя та стебло (вівсяна солома) та вівсяні висівки (зовнішній шар цілого вівса). Деякі люди також використовують ці частини ро...
Фосфат натрію ректальний

Фосфат натрію ректальний

Ректальний фосфат натрію використовується для лікування запорів, які трапляються час від часу. Ректальний фосфат натрію не можна давати дітям молодше 2 років. Ректальний фосфат натрію входить до класу...